top of page

zo 25 nov

|

Wablaf

Gratis infomoment: Aromatherapie bij honden

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Gratis infomoment: Aromatherapie bij honden
Gratis infomoment: Aromatherapie bij honden

Tijd en locatie

25 nov 2018, 10:00 – 12:00

Wablaf, Lange Breestraat 32, 9280 Lebbeke, België

Gasten

Over het evenement

Op zondag 25 november komt Krisje Moens van Zen4AllDogs jullie verwennen met een gratis infomoment over aromatherapie bij honden!

Aromatherapie is een tak van de kruidengeneeskunde, gebaseerd op gebruik van etherische olie. Met de woorden aroma en therapie betekent het zoveel als behandeling met geuren. Ze is een holistische therapie, wat betekent dat ze lichaam, hoofd en geest behandelt.

Etherische oliën kunnen de gezonde werking van het lichaam ondersteunen.

Zowel de spieren, de huid, de immuniteit, de emoties, als de werking van de organen kunnen ondersteund worden met deze krachtige oliën.

De reukzin is rechtstreeks verbonden met de hersenen. Via de neus ontvangen we geur informatie. Deze informatie wordt opgeslagen in een belangrijk deel van de hersenen, het limbische systeem genoemd. De structuren in het limbische systeem zijn betrokken bij emotie, motivatie, genot en het emotioneel geheugen. Geuren en herinneringen worden in dit systeem opgeslagen. In het limbische systeem gaat de geur informatie onder de vorm van een zenuwimpuls verder door naar een ander deel van de hersenen, de hypothalamus. De hypothalamus brengt chemische boodschappen over naar de bloedstroom, waardoor het hormonen kan activeren en lichaamsfuncties kan reguleren. Dit hele proces neemt een paar seconden in beslag.

Essentiële oliën worden niet meer in het lichaam gevonden 3 tot 6 uur na contact, dit is de norm voor een gezond dier/mens

Aromatherapie werkt via inhalatie. Dat is zo een bijzondere manier. Je hoeft niet via de spijsvertering te werken, wat je een extra intrede poort geeft voor een behandeling.

Daarom is aromatherapie zo een (h)eerlijke aanvulling op andere therapieën.

Krisje geeft je op dit infomoment handige tips mee die je direct in de praktijk kan omzetten.

Opgelet: beperkte plaatsen

Laat zeker weten of je aanwezig bent via onze Facebookpagina.

Deel dit evenement

bottom of page